Het reisschema voor een trip rond de Britse Maagdeneilanden is bijzonder flexibel. Het gebied biedt een scala aan mogelijkheden. U zeilt de wind achterna om vervolgens aan te meren of het anker uit te gooien in een beschutte baai, waar u zich kunt vermaken met snorkelen, zwemmen, zonnen, lezen of een wandeling langs het strand. Maar u kunt ook kiezen voor meer Caribische levendigheid in een van de jachthavens. Geniet van een fantastische maaltijd in een toprestaurant, ga heerlijk shoppen in de talrijke boetieks of gewoon lekker sightseeing in een gezellig stadje. Veel zeilers kiezen voor een zeiltrip rond de Britse Maagdeneilanden (BVI), omdat ze hier alles vinden voor een topvakantie: beschutte ankerplaatsen en adembenemende zonsondergangen, luxe resorts en gezellige strandbars voor een ontspannen afsluiting van de dag.

Dag 1

| Cooper Island

Cooper Island, slechts 6 zeemijlen verwijderd van de Moorings haven in Road Town, is een prachtig eiland met een beschutte ankerplaats in Manchioneel Bay. De Cooper Island Beach Club is de hoofdattractie aan wal: een klein resort met restaurant, rumbar, café, boetiek en een fraaie outdoorlounge. De strandbar en de lounge liggen op het westen. Geen toeval natuurlijk; alleen zo kan men met een cocktail in de hand perfect van een adembenemde Caribische zonsondergang genieten. 

Het strand en het kalme water maken van Manchioneel Bay een paradijs voor watersport. In de buurt van Cistern Point is het heerlijk snorkelen – met een beetje mazzel komt u oog in oog met een zeeschildpad.

Dag 2

| Virgin Gorda Island

Uw eerste volle dag op het water is direct een hoogtepunt. Zet koers naar het noordoosten richting Virgin Gorda, naar de wereldberoemde Baths. Waan u een kolonist, terwijl u zich een weg baant over het beroemde pad langs gigantische rotsblokken naar Devil's Bay. Uw beloning: het Top of the Baths restaurant, met een prachtig uitzicht. 

Een stukje verder noordelijk, in de jachthaven van Virgin Gorda, zijn wifi, brandstof, water en ijs beschikbaar. Reserveer van tevoren een ligplaats, of blijf buitengaats aan een van de aanlegboeien. In de haven is een kleine supermarkt, en tevens vindt u enkele knusse restaurants. Aanraders zijn Snapper's Bar & Grill und Coco Maya, op slechts 10 minuten lopen van Spanish Town. Coco Maya is pure ontspanning, met uitstekende cocktails en heerlijk eten. 

Met de Baths in het kielzog overnacht u in North Sound. Leverick Bay beschikt over aanlegboeien en een restaurant dat zowel voorziet in lunches als avondeten. De supermarkt verkoopt ijs en proviand.

Dag 3 - 4

| Anegada Island

Ga vroeg van start en geniet van de pittoreske route naar Anegada. Dit afgelegen eiland is ongeveer 15 kilometer lang, er wonen nauwelijks mensen, en het karakter is compleet anders dan de andere eilanden in de archipel. Een milde passaatwind dwarrelt over de zandkust, de palmbomen wuiven zacht heen en weer, en de de dennenbomen ruisen licht in de wind. Het midden van het eiland herbergt enkele zoutmeren, het thuis van talloze paradijsvogels, waaronder een groep roze Caribische flamingo's.

Neem een taxi of jeep/scooter naar Cow Wreck beach voor een heerlijke lunch temidden van vriendelijke locals en adembenemend mooie stranden. Bezoek het prachtige Loblolly Bay voor prachtig zicht tijdens het snorkelen. Bij Big Bamboo geniet u van een cocktail of snack, en 's avonds kunt u voor de wereldberoemde kreeft terecht in Wonky Dog of Potter’s by the Sea.

Dag 5
BVI Full Moon Trellis Party

| Trellis Bay

Het lieflijke Trellis Bay ademt zo'n authentieke lokale vibe, met als middelpunt de ambachtsmarkt Aragorn's Studio. De markt van Trellis Bay biedt basisproviand zoals ijs en water. Erg leuk is om op de markt te ontbijten of aan te schuiven tijdens de lunchbarbecue. Staat de maan hoog aan de hemel en is deze perfect rond, dan vormen de Britse Maagdeneilanden het decor voor prachtige vollemaansfeesten. En Trellis Bay biedt een van de mooiste, met vuurballen op het water en live entertainment.

Aan de andere kant van de passage vanaf Trellis Bay ligt Marina Cay. Hier kunt u aanleggen en van een heerlijke lunch op de veranda genieten. Naar wens kunt u ook een kijkje nemen op Scrub Island, voor een fraaie selectie aan restaurants en resortfaciliteiten.

White Bay op Guana Island biedt een uitstekend ankerplaats om te overnachten. Overdag zet u de snorkelbril op bij Monkey Point, en geniet u van een heerlijke lunch aan boord. Eenmaal terug in White Bay geniet u van de stilte en een spectaculaire zonsondergang. Guana Island is een privé-eiland, maar het prachtige witte zandstrand is wel toegankelijk.

Dag 6
Great Harbour

| Great Harbour

Ten noordwesten van Tortola rijst Jost Van Dyke majestueus op uit het turkooisblauwe water. Met een bevolkingsaantal van amper 200 is het eiland bijzonder landelijk. Jost van Dyke is onvervalst Caribisch, en geen enkele jachtverhuur in de Britse Maagdeneilanden mag aan dit eiland voorbij varen. 

Great Harbour biedt een heerlijke plek om te overnachten. Foxy's Tamarind Bar & Restaurant noemt de haven zijn thuis, en indien u van plan bent een souvenir mee te nemen, dan vindt u het in deze boetiek ongetwijfeld. Op loopafstand ligt Cool Breeze Cafe, dat een heerlijk ontbijt en lunch serveert. Iets verder langs het strand vindt u Corsair's, waar u de hele dag heerlijke gerechten kunt bestellen. 

White Bay ligt op steenworp afstand van Great Harbour, en biedt een prachtig strand en een mooi rif voor snorkelen. Direct aan het strand ligt de beroemde Soggy Dollar Bar, Hendo's, Gertrude's, Seddy's One Love, en meer.

Dag 7

| The Bight

Aan de oostzijde van Flanagan Passage ligt Norman Island, met de populaire ankerplaats The Bight. Ten westen ervan ligt St. John, dat deel uitmaakt van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Norman Island leent zich perfect voor een lange pauze. Het eiland is heuvelachtig, qua landschap prachtig en de snorkelomstandigheden zijn fenomenaal. 

Geniet van een heerlijk drankje en lekker eten in Pirate's Bight Restaurant. U kunt kiezen uit een selectie van voorgerechten, salades, hoofdgerechten en cocktails, waaronder de Irma Punch. Aanlegsteigers zijn rijkelijk voorhanden, om bijvoorbeeld bij de Indians en The Caves het onderwaterleven te ontdekken.

Vanaf

Klein moment...