Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord | Paklijst Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar de Britse Maagdeneilanden goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand heeft.

COVID-19

COVID-19-testlocaties
Het belangrijkste testlab is het Peebles ziekenhuis in Road Town. De testresultaten zijn binnen 24 tot 36 uur beschikbaar. De BVIHSA raadt klanten aan naar de 72 uur te streven zodat het papierwerk nauwkeurig kan worden afgehandeld. Een afspraak kan worden gemaakt via e-mail op [email protected] en met vermelding van luchtvaartmaatschappij en vertrek, of door contact op te nemen met de BVIHSA-hotline op 284-852-7650. Een afspraak maken is het beste, maar de faciliteiten accepteren ook walk-ins (afhankelijk van de beschikbaarheid van de artsen). De artsen zijn gewoonlijk van 8.00 tot 11.00 uur op de testlocatie aanwezig. De resultaten moeten voor uw vertrek worden opgehaald in het ziekenhuis. U krijgt de resultaten van deze laatste test niet per e-mail toegestuurd. Een andere testfaciliteit is te vinden op Virgin Gorda bij Iris O'Neal Medical Clinic.

(Retour au Sommaire)

Voor vertrek

Adres  
The Moorings
Wickhams Cay II
PO Box 139, Road Town
Tortola, Britse Maagdeneilanden

Openingstijden 
De basis is zeven dagen per week geopend van 7 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds. In juli tot en met september is de basis geopend van 8 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds.

Tijdzone
UTC/GMT -4 uur

VVV
Road Town, Tortola, Britse Maagdeneilanden
Tel: (284) 494 31 34 | Fax: (284) 494 38 66 
E-mail: [email protected]

Algemene informatie
Oppervlakte: 153 km²
Bevolkingsaantal: 18.000
Officiële naam: Britse Maagdeneilanden
Hoofdstad: Road Town op Tortola
Officiële taal: Engels
Religie: christendom
Regering: Britse kroonkolonie
Klimaat: Tropisch met een regenseizoen van juni tot en met november. Voor meer informatie raadpleeg de vaarcondities.

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld 
Terrance B. Lettson International Airport (EIS) of Cyril E. King International Airport (STT), waarbij je met de veerboot de haven van Road Town op Tortola bereikt.

Transfers 
Vanaf Terrance B. Lettson International Airport naar onze basis rijdt een shuttlebus van The Moorings. Indien u vliegt op Cyril E. King International Airport in St. Thomas kunt u van tevoren een kaartje voor de veerboot kopen. De overtocht neemt ongeveer een uur in beslag en kost 90 Amerikaanse dollar inclusief shuttlebus en 60 Amerikaanse dollar zonder shuttle. Reizigers die via St. Thomas naar Tortola varen, dienen bovendien een havenbelasting te betalen ter hoogte van 10 Amerikaanse dollar. 

De vertrektijden van de veerboot vindt u op roadtownfastferry.com.

Autoverhuur 
Op Tortola hebben de meeste grote autoverhuurbedrijven zoals Hertz en Budget alsook een aantal kleinere bedrijven hun vestiging.

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken 
Inscheping vindt om 12 uur 's middags plaats. Indien u vroege inscheping heeft geboekt, mag u de avond van tevoren reeds om 6 uur aan boord.

Briefings vinden maandag tot en met vrijdag plaats om 9:30, 12:00, 16:00 en 19:00 en op zaterdag en zondag om 8:30, 12:00, 16:00 en 19:00. Al naar gelang uw aankomsttijd wordt u een tijdstip toegewezen. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst 
Indien u na sluitingstijd aankomt, treft u een bericht op de deur van de repeptie aan met daarop de locatie van uw jacht. De reguliere briefing en de uitleg van het jacht vinden dan de volgende ochtend plaats, voordat u uitvaart.

Uitchecken 
Om 11:00 dient het jacht terug in de haven en gecontroleerd door het personeel te zijn. Voor motorjachten is dat een uurtje eerder, om 10:00.

(Terug naar boven)

Aan boord

Koelbox
Koelboxen zijn gratis beschikbaar op de basis. Beschikbaarheid is beperkt en slechts één koelbox per jacht.

Proviand
Moorings starterpakketten bevinden zich aan boord van elk jacht, met daarin alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de webwinkel voor meer informatie.

Mobiele telefoons 
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio. Indien gewenst voorzien wij u graag van een mobiele telefoon in bruikleen, tegen betaling van een borgsom ter hoogte van 200 Amerikaanse dollar. De gesprekskosten betaalt u zelf, maar bedragen in doorsnee de helft van een internationale gsm op roaming.

Muziek aan boord 
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
Op de Britse Maagdeneilanden treft u Amerikaanse 2-pinscontactdozen aan. De haven van The Moorings is uitgerust met 110-voltscontactdozen. Alle jachten zijn voorzien van elektriciteitskabels en 110-voltstekkers. Indien u aan boord elektrische apparaten als een föhn of laptop wilt gebruiken, moet het jacht zijn aangesloten op walstroom of dient de generator te zijn ingeschakeld. Bij de kaartentafel bevindt zich een 12-voltsstekker en de meeste van onze jachten beschikken over USB-aansluitingen. Sommige grotere jachten zijn uitgerust met 3-pinscontactdozen.

Drones
Het gebruik van een drone op de Britse Maagdeneilanden kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst op de Britse Maagdeneilanden dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaarbewijs
Een officieel vaarbewijs is op de Britse Maagdeneilanden niet noodzakelijk. Vul voor vertrek het zeil- of motorjacht-cv in zodat we kunnen natrekken of u over de benodigde vaardigheden beschikt om zelfstandig te mogen varen.

Paklijst  
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw bagage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- tot 110-voltsreisstekker*

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

*Alle jachten beschikken over een 12-voltsstekker (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over een 110-voltsstekker in de Cariben en een 220-voltsstekker in het Middellandse Zeegebied en onze exotische bestemmingen.

**Doe medicijnen en essentiele kleding (zwemkleding, T-shirt en korte broek) in uw handbagage, in het geval dat uw hoofdbaggage later op de basis aankomt.

Valuta
De lokale valuta is de Amerikaanse dollar. Zorg ervoor dat u altijd contact geld op zak heeft, want niet alle restaurants accepteren een pinpas of creditcard.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende lokaal geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg  
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt u na afloop van de huurperiode weer terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Op de Britse Maagdeneilanden zijn momenteel geen gezondheidsrisico's aanwezig en is geen negatief reisadvies van kracht*. Kijk voor een actueel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)


* Let op: de eisen voor toelating tot de Britse Maagdeneilanden en het reisadvies kunnen veranderen. The Moorings kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze wijzigingen en wij adviseren daarom met klem voor vertrek de informatie van de verantwoordelijke autoriteit te raadplegen.

Vanaf

Klein moment...