Over de haven | Vaargebieden | Rondom de haven | Proviand | To Do | Watersport

Of u nu voor de eerste keer onze basis bezoekt, of al vele malen in de haven van The Moorings bent geweest, ons voornaamste streven is dat u zich thuisvoelt. Wees welkom in Wickhams Cay II, uw uitvalsbasis om alle faciliteiten van Road Town te ontdekken en uit te varen vanaf Tortola om de Britse Maagdeneilanden te ontdekken.

Over de haven

Adres
The Moorings
Wickhams Cay II 
PO Box 139, Road Town 
Tortola, Britse Maagdeneilanden

Openingstijden  
De basis is zeven dagen per week geopend van 7 uur ‘s ochtends tot 11 uur ‘s avonds (tot alle binnenkomende vluchten op het eiland zijn aangekomen).

In juli tot en met september is de basis geopend van 8 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds.

In de haven
Bar, café, restaurant en douanekantoor 
Supermarkt
24-uursbewaking 
Kabeltelevisie en wifi internet
Wasserette (tegen betaling)
Toiletten en douches
Allamanda Gallery
Havenhotel Mariner Yacht Club Hotel

Faciliteiten
Elektriciteit
Stortplaats voor afval en olie
Brandstoftank

(Terug naar boven)

Vaargebieden

Ervaring
Op de Britse Maagdeneilanden is een officieel vaarbewijs niet verplicht. Wij verzoeken u vriendelijk voor vertrek een zeil- of motorjacht-cv in te vullen zodat wij zeker weten dat u over de noodzakelijk ervaring beschikt om zelfstandig te varen.

Vaargebied
Alle passages zijn in de regel geopend. Sommige riffen en vaardistricten zijn door de lokale autoriteiten als beschermd gebied aangewezen.

Vaarbeperkingen  
Het is ten strengste verboden alleen te varen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Kaarten en logboeken
Alle kaarten en logboeken die u nodig heeft voor het gebied waar u naartoe vaart, ontvangt u tijdens uw briefing.

Varen bij nacht 
Uiterlijk één uur voor zonsondergang dient u aangemeerd te zijn. ‘s Nachts varen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke goedkeuring van onze havenmeester. Zijn of haar besluit wordt gebaseerd op uw ervaring en kan van tevoren worden aangevraagd. U dient een zeil- of motorjacht-cv in te vullen, zodat we uw ervaring kunnen natrekken. Goedkeuring kan niet worden gegarandeerd.

Vaarvergunning en belasting
Om te mogen varen op de Britse Maagdeneilanden dient u in het bezit te zijn van een parkvergunning. Deze vergunning is opgenomen in de prijs voor jachtverhuur en u kunt zo onder meer gratis gebruikmaken van aanmeerboeien voor overdag. Liggeld voor overnachtingen is niet inclusief en dient u af te rekenen nadat u uw jacht aanlegt aan een meerboei.

Voor vertrek wordt u een toeslag voor de nationale parken in rekening gebracht. Deze kosten maken onderdeel uit van de totale huurprijs. Indien u The Baths via land aandoet, neem dan uw vergunning mee. Indien u deze niet bij u draagt, wordt entreegeld geheven ter hoogte van 3 Amerikaanse dollar per volwassen persoon en 2 Amerikaanse dollar per kind.

Liggeld en extra kosten
De meerboeien op de Britse Maagdeneilanden worden geëxploiteerd door Moor Seacure Ltd. Het liggeld wordt per nacht afgerekend (gemiddeld rond 30 Amerikaanse dollar per nacht). Via Boaty-Ball.com kunnen meerboeien van tevoren gereserveerd worden (alleen in bepaalde gebieden). Kijk op Boaty-Ball.com voor meer informatie.

(Terug naar boven)

Rond de haven

Accommodaties
Mariner Yacht Club Hotel (Tortola) 
Nanny Cay resort en haven (Tortola) 
Leverick Bay resort (Virgin Gorda) 
Maria's By The Sea
Treasure Isle hotel
Nanny Cay hotel

Banken
Scotiabank, Chase Manhattan, CIBC (voor het wisselen van valuta) en Banco Popular. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s middags.

Postkantoor  
Bevindt zich aan de Blackburn Highway in Road Town. Geopend van maandag tot en met vrijdag van half 9 ‘s ochtends tot half 5 ‘s middags en zaterdag van 9 uur ‘s ochtends tot 12 uur ‘s middags.

Uit eten
Brandywine - ongeveer 15 minuten met de taxi
Bananakeet - ongeveer 25 minuten met de taxi
Pusser’s - ongeveer 5 minuten met de taxi

(Terug naar boven)

Proviand

Bevoorrading door The Moorings
Bestel uw proviand voor aan boord online. Let op: deze bestelling dient uiterlijk 14 dagen voor de start van uw huurperiode bij ons binnen te zijn.

Bezoek onze webwinkel voor meer informatie over de bevoorrading van uw jacht.

Supermarkten
Binnen loopafstand of op enkele minuten rijden met de auto bevinden zich enkele supermarkten. De openingstijden variëren al naar gelang de dag van de week en of het hoog- of laagseizoen is. Neem contact op met de supermarkt in kwestie voordat u deze bezoekt.

(Terug naar boven)

To Do

Winkelen
Allamanda Gallery
De Allamanda Gallery toont de fotografische kunstwerken van Amanda Baker, die de Britse Maagdeneilanden (in al haar schakeringen) heeft vastgelegd sinds haar aankomst als bemanning op een Moorings 432 in 1988. Na tien jaar eigenaar te zijn geweest en een privécharterboot te hebben geëxploiteerd op Tortola, lanceerde ze Virgin Portraits Photography en opende ze de eerste "Allamanda Gallery" in 2007 in Road Town. In juli 2021 opende ze Allamanda Gallery #5 tegenover Charlie's op The Moorings basis, waar ze een scala aan prints, boeken en souvenirs aanbiedt, maar ook aanpasbare metalen prints, canvassen en prachtige landschappelijke foto's die allemaal wereldwijd verscheept kunnen worden. Unieke teakhouten lijsten en creatieve displays zijn haar sterke punten.

Excursies
Neem deel aan een excursie op het eiland 
Ontdek het vaargebied van boven, en zoek het hogerop in de bergen. Huur een taxi en rijd over de vele prachtige bergweggetjes.

Ontdek North Shore
Ga naar de noordkust en geniet van enkele prachtige verborgen stranden, zoals Smuggler’s Cove en Long Bay Beach.

Zipline
Harnas aantrekken, inhaken en vliegen als een vogel door de heuvels van Tortola. Ziplinen is ontzettend leuk en perfect voor de hele familie. Het personeel aan de receptie organiseert de excursie graag voor u.

(Terug naar boven)

Watersport

Wilt u optimaal genieten van uw vakantie? Reserveer dan uw favoriete watersportartikelen, die aan boord klaarliggen zodra u aankomt op onze basis. U kunt de artikelen ook ter plekke huren, maar houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt is. Bekijk voor meer informatie onze watersportartikelen.

Scubaduiken 
Onze duikpartner op de Britse Maagdeneilanden, Sail Caribbean Divers, is een vijfsterrenduikschool met een hoofdkantoor op onze basis. Alle 73 officiele duikstekken kunnen onder leiding van Sail Caribbean Divers bereikt worden. Ook biedt de school materiaalhuur aan en kunt u opleidingen volgen tot instructeur. Sail Caribbean Divers heeft vier boten van 26 tot 46 voet. Aan boord is plek voor 6 tot 24 personen. 

Met de ideale ligging vlak bij de Mariner Yacht Club Hotel en de haven bevindt u zich binnen mum van tijd midden in de prachtige onderwaterwereld van de Britse Maagdeneilanden. Van tevoren reserveren is aan te raden, vooral gedurende het vakantie- en hoogseizoen. Een van onze vakantieplanners neemt graag de details met u door.

Duiken vanaf een andere locatie
Kies een duikprogramma en ontmoet de boot van Sail Caribbean Divers met al het benodigde materiaal op een van de locaties hieronder:
Cooper Island
Marina Cay
Norman Island
Trellis Bay
Mariner Yacht Club Hotel en haven (onze basis)

Snorkelen
The Moorings voorziet u van een snorkeluitrusting (zwemvliezen, masker en snorkel). De kindermaten zijn beperkt beschikbaar, dus neem eventueel uw eigen snorkeluitrusting mee.

Vissen
Visgerei is inclusief bij jachtverhuur met bemanning en kan als extra geboekt worden wanneer u een catamaran huurt. Als gevolg van recente wetswijzigingen door de British Virgin Islands Conservation and Fisheries Department is het niet mogelijk visgerei mee te nemen aan boord van een enkelromps.

Elk bemanningslid heeft een eigen vispas nodig. Via onze partner Sail Caribbean Divers is deze vispas gemakkelijk en snel te verkrijgen. De kosten bedragen 65 Amerikaanse dollar per persoon en de pas is een maand geldig. Uw aanvraag kunt u per e-mail versturen naar [email protected] . Doe dit uiterlijk twee weken van tevoren, zodat wij een tijdige afwikkeling van uw aanvraag kunnen garanderen.

Uw vispas en materiaal kunt u oppikken bij Sail Caribbean Divers in de roze hut op onze basis.

Let op: vissen in de nationale parken is niet toegestaan. Tenzij u ver van de kust vist, is het niet aan te raden de gevangen vis op te eten vanwege het gevaar op besmetting van ciguatera. Vissen met een spear gun is niet toegestaan.

Visseizoen
Op onderstaande data is het visseizoen op de Britse Maagdeneilanden gesloten. Het vissen op, het verkopen van, het ter koop aanbieden van of het kopen van de volgende soorten is dan verboden: 

Margate: 1 januari – 31 maart
Rode katvis: 1 januari – 31 maart
Nassautandbaars: 1 maart – 31 mei
Schildpad: 1 april – 30 november
Kreeft: 31 juli – 31 oktober
Zeeschelp: 15 augustus – 31 oktober
Wulk: 15 augustus – 31 oktober

(Terug naar boven)


Voor meer informatie over wat u precies aan boord mag aantreffen vindt u hier de volledig lijst voor reguliere jachtverhuur en hier de lijst voor jachtverhuur met bemanning.

Vanaf

Klein moment...