Let op: voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. De regering van de Britse Maagdeneilanden heeft een reisverbod uitgevaardigd voor reizigers uit of met bestemming de Dominicaanse Republiek.

Overzicht

De Britse Maagdeneilanden, verspreid over de Cariben, vormen een caleidoscoop van aquamarijnblauwe zee, zonovergoten havens en witte zandstranden. Gooi uw planning weg en laat uw dag aan het toeval over. Zoek naar schildpadden in zee of geniet van een prachtig uitzicht in een café aan de kust. Zinnenprikkelend zijn de spectaculaire landschappen, verrukkelijke gerechten en fenomenale stranden. Het koraalatol van Anegada is de laatste rustplaats van menig gezonken schip en biedt een fantastisch onderwatertafereel. Van uitgestrekte stranden tot kleine dorpjes, de Maagdeneilanden veroveren een plek in ieder reizigershart.

Meer informatie over meezeilen

Varen in Tortola

Een kalme passaatwind, beschutte wateren met minimale getijdenstroming, op zicht varen, excellente navigatiepunten, korte afstanden naar nieuwe bestemmingen en beschutte baaien en lagunes waar u eenvoudig en zonder zorgen voor anker gaat of een aanlegplaats vindt; een vaarvakantie op de Britse Maagdeneilanden is in alle opzichten magnifiek. Jachthavens met brandstof en water zijn nooit ver weg, ondersteuning vanaf de Moorings-basis in Road Town evenmin. De passaatwind is gedurende een groot deel van het jaar gemiddeld 10 tot 20 knopen en waait uit dezelfde richting. Bovendien is navigatie eenvoudig. Zo bieden de Maagdeneilanden tevens ideale omstandigheden voor beginnnende zeilers.

Hoogtepunten van Tortola

De Britse Maagdeneilanden zijn voornamelijk overblijfselen van lang geleden uitgedoofde vulkanen, nu bedekt met weelderig groen. De fascinerende rotsformaties, intrigerende onderwatergrotten en koraalrif maken een jachtcharter op de Britse Maagdeneilanden onvergetelijk. Maar ook aan wal zijn er bezienswaardigheden in overvloed, van strandbars en luxe resorts tot rustige dorpjes en een gevarieerd winkelaanbod.

Klein moment...
Klein moment...