Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord |  Paklijst  |  Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar Antigua goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand heeft.

COVID-19-testlocaties
Er is een testfaciliteit in het Mount St John's Medical Center, dat op ongeveer 45 minuten tot 1 uur rijden met de auto of taxi ligt. Neem contact op met een vakantieplanner om een afspraak te maken voordat u op reis gaat. De kosten van de test bedragen $200 USD.

Voor vertrek

Adres 
The Moorings Antigua Base
Nelson’s Dockyard National Park
English Harbour
Antigua, West-Indië

Openingstijden
Zeven dagen per week van 8:00 tot 17:00, van begin november t/m 30 juni.

Tijdzone
UTC/GMT -4 uur

VVV
Verkeersbureau van Antigua en Barbuda
Derde verdieping, ACB Financial Centre
High Street
St John’s, Antigua
Tel:  1 268 562 7600 | Fax: 1 268 562 7602
E-mail:  [email protected]
Website: visitantiguabarbuda.com

Algemene informatie
Oppervlakte: 280 km²
Bevolkingsaantal: 80.161
Officiële naam: Antigua
Hoofdstad: St. John’s
Officiële taal: Engels
Religie: christendom
Regering: British Dependent Territory
Verkeer: Op Antigua rijdt u aan de linkerkant van de weg
Klimaat: Tropisch met een regenseizoen van juni tot november. Voor meer informatie raadpleeg de vaarcondities.

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld
V.C. Bird International Airport (ANU) ligt zo'n 35 tot 45 autominuten van de haven verwijderd.

Transfers
Wij bieden op Antigua geen tranfers aan. Bij aankomst op het vliegveld staan taxi's tot uw beschikking. De chauffeur kent uw eindbestemming: de basis van The Moorings in English Harbour. De taxirit terug naar het vliegveld op de dag van vertrek regelt het personeel op de basis graag voor u. Een taxirit kost ongeveer € 28 voor maximaal vier personen.

Autoverhuur
Op Antigua dient u als automobilist in het bezit te zijn van een uitbreiding op uw rijbewijs. Deze kost ongeveer € 44.

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken
Inscheping vindt om 12:00 plaats. Indien u vroege inscheping heeft geboekt, mag u de avond van tevoren reeds om 18:00 aan boord.

De briefing wordt ingepland na aankomst. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst
De receptie is geopend tot 17:00. Indien u na 17:00 aankomt, treft u een bericht op de deur aan met daarop de locatie van uw jacht. De reguliere briefing en de uitleg van het jacht vinden dan de volgende ochtend plaats, voordat u uitvaart.

Uitchecken
Om 11:00 dient het jacht terug in de haven en gecontroleerd door het personeel te zijn.

(Terug naar boven)

Aan boord

Koelbox
Koelboxen zijn gratis beschikbaar op de basis. Beschikbaarheid is beperkt en slechts één koelbox per jacht.

Proviand
Moorings starterpakketten bevinden zich aan boord van elk jacht, met daarin alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de webwinkel voor meer informatie.

Mobiele telefoons
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio. Naar wens kunt u een gsm van The Moorings lenen, tegen betaling van een borg van € 176.

Muziek aan boord
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
Alle jachten zijn voorzien van 110-voltsstekkers. Neem daarom een reisstekker mee. Ook een USB-adapter is handig, want niet alle jachten zijn voorzien van USB-aansluitingen. Voor meer informatie over de voorzieningen aan boord raadpleegt u deze pagina voor reguliere jachtverhuur en deze pagina voor jachtverhuur met bemanning.

Drones
Het gebruik van een drone op Antigua kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst in Antigua dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Een visum is niet nodig, mits uw verblijf minder dan 3 maanden bedraagt*. In Antigua wordt vertrekbelasting geheven, ter hoogte van circa € 15-20 per persoon.

Vaarbewijs
Een officieel vaarbewijs is op Antigua niet verplicht. Vul voor vertrek het zeil- of motorjacht-cv in zodat we zeker weten dat u over de juiste vaardigheden beschikt om zelfstandig een jacht te huren.

Paklijst 
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw baggage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- tot 110-voltsreisstekker*

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

*Alle jachten beschikken over een 12-voltsstekker (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over een 110-voltsstekker in de Cariben en een 220-voltsstekker in het Middellandse Zeegebied en onze exotische bestemmingen.

**Doe medicijnen en essentiele kleding (zwemkleding, T-shirt en korte broek) in uw handbagage, in het geval dat uw hoofdbaggage later op de basis aankomt.

Valuta
De lokale valuta is de Eastern Carribbean dollar (ECD). Zorg ervoor dat u altijd contact geld op zak heeft, want niet alle restaurants accepteren een pinpas of creditcard. Ook op de basis kunt u niet met contact geld betalen.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende lokaal geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg 
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt u na afloop van de huurperiode weer terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Op Antigua zijn momenteel geen gezondheidsrisico's aanwezig en is geen negatief reisadvies van kracht*. Kijk voor een actueel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)


* Let op: de eisen voor toelating tot Antigua en het reisadvies kunnen veranderen. The Moorings kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze wijzigingen en wij adviseren daarom met klem voor vertrek de informatie van de verantwoordelijke autoriteit te raadplegen.

Vanaf

Klein moment...