Op deze pagina vindt u handige tips voor vertrek, reisadvies en informatie over de basis. Van de procedures op het vliegveld tot visums, deze pagina voorziet u van alles wat u moet weten. Lees deze informatie goed door, en print deze eventueel zodat u de belangrijke gegevens altijd bij de hand heeft.

Aankomst

Adres
The Moorings Antigua basis
Nelson’s Dockyard nationaalpark
English Harbour
Antigua, West-Indië

Locatie
De haven van The Moorings vindt u in het historische Nelson's Dockyard in English Harbour. Nelson's Dockyard is historisch gezien van onschatbare waarde en beschikt nog over die koloniale charme. Het is de enige Georgische werf ter wereld die nog officieel in gebruik is.

Openingstijden
De haven is van begin november tot 31 juli zeven dagen per week geopend van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. Het personeel blijft net zolang op de basis tot alle vluchten op de haven zijn aangekomen.

Faciliteiten op de basis
Hotels, restaurants, winkels, water, ijs, brandstof, douches ($2,50 per persoon), wasserette (tegen betaling), afvalcontainers, gas, proviand en geldwisselkantoor. Liggeld in de haven is 0,80 Amerikaanse dollar per voet per nacht. Toeristenbelasting bedraagt per jacht 40 Amerikaanse dollar, afhankelijk van de lengte van het jacht en het aantal passagiers aan boord.

Aankomst en vertrek

Tijdsverschil
De tijdzone is UTC/GMT -4 uur

Vliegveld
V.C. Bird International Airport (ANU) ligt ten noordoosten van Anitgua op zo'n 35 tot 45 minuten rijden vanaf de basis. Op het vliegveld vindt u een aantal leuke souvenirwinkels, een postkantoor, een duty-free outlet en een bar en restaurant.

Douane en immigratie 
Om het land te mogen betreden, heeft u een geldig paspoort nodig. Uw reisdocument dient nog ten minste 6 maande geldig te zijn, vanaf de datum van vertrek. U dient bij aankomst een aangifteformulier in te vullen.

Transfer
Zodra u het vliegveld verlaat, staan taxi's voor u klaar die u naar de haven vervoeren. The Moorings basis in English Harbour is bij praktisch elke taxichauffeur bekend. Op de dag van vertrek regelt The Moorings graag uw taxirit naar het vliegveld voor u. Houd rekening met een tarief rond 35 Amerikaanse dollar voor vier personen. U betaalt de kosten direct aan de taxichauffeur aan het einde van de rit. 

Procedure rondom aankomst en vertrek
Aan boord: Uw jachtverhuur begint 's middags om 12 uur of 6 uur 's avonds (bij avondverhuur).
Briefing: Wordt bij aankomst gepland.
Alle schippers moeten de briefing bijwonen. Hier ontvangt u informatie over douanebeleid, het gebruik van de marifoon, het reserveren van een tafel in een restaurant en hoe u op open water om hulp vraagt. Aan boord van uw jacht vindt u een bedieningshandleiding. Uw jacht dient voor 11 uur 's ochtends terug in de haven te zijn.

Late aankomst
Het havenloket is geopend tot vijf uur 's middags. Indien u na dit tijdstip aankomt, vindt u een briefje bij de voordeur dat u precies uitlegt waar u uw jacht kunt vinden.

Borg
Indien u niet heeft gekozen voor een reductie eigen risico dient u bij aankomst een borg te betalen. Wanneer uw jacht geen schade heeft opgelopen en er geen verlies van het jacht of asscoires heeft opgetreden, wordt deze borg na afloop van uw jachtverhuur volledig terugbetaald. Deze borg heeft ook betrekking op de bijboot.

(Terug naar boven)

Vaardistrict

Vaarinformatie

Ervaring en kwalificaties
Een zeil of vaarkwalificatie is hier niet verplicht. Wel moet u kunnen aantonen dat u over de nodige ervaring en vaardigheden beschikt. Indien u dit het personeel op de basis niet kunt aantonen, zal een schipper bij u aan boord komen. Deze schipper dient door uzelf betaald te worden. Om deze procedure te vereenvoudigen, vult u van tevoren ons zeil- of motorjacht-cv in om ons aan te tonen dat u over de vereiste ervaring beschikt.

Cruising permits

Er zijn geen heffingen van toepassing op vaartochten tussen Antigua en Barbuda. Alle jachten die zich op territoriale wateren begeven, moeten door de douane en dienen de volgende tarieven te betalen: Port Entry en Cruising vergunning, aanlegtarieven en afvalheffingen. Het douanekantoor is gevestigd in de Nelson's Dockyard. 

Indien u andere eilanden wilt bezoeken, waaronder Guadeloupe en Nevis, dient u een vertrekheffing te betalen.

Zeilen bij nacht
Het is niet toegestaan 's nachts te zeilen, tenzij u voor vertrek een akkoord heeft gekregen van de basismanager.

Grenzen aan het Vaardistrict
Britse Maagdeneilanden: alle Britse Maagdeneilanden, inclusief Anegada en de Amerikaanse Maagdeneilanden
Bareboatcharter met bemanning van de Moorings: geen toegang tot de Amerikaanse Maagdeneilanden en de Spaanse Maagdeneilanden
De rest van de Cariben: Niet verder dan 20 mijl vanaf Puerto Rico naar Grenada, exclusief Saba, Montserrat, Barbados, Trinidad en Tobago.

Martinique/Guadeloupe: Sommige jachten in Antigua mogen Martinique of Guadeloupe niet betreden.

Liggeld en belasting
Aanlegsteigers zijn alleen beschikbaar in Falmouth Harbour en Jolly Harbour met tarieven rond de 15 tot 20 Amerikaanse dollar per nacht. De betaling geschiedt vanaf het moment van ingebruikname. 

Brandstof
Wij raden u aan de brandstof van tevoren af te rekenen, vanwege het feit dat het dichtsbijzijnde tankstation relatief ver van onze basis is verwijderd. De kans is dus groot dat uw jacht niet volgetankt is wanneer u deze in de haven aanlegt. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 1 Amerikaanse dollar per liter. Brandstof vindt u tegenover of bij de ingang van Nelson's Dockyard. Antigua Slipway Fuel Dock VHF CH68 (2 minuten vanaf de basis in English Harbour).

Koeling
Koelboxen zijn op de basis gratis beschikbaar, zolang de voorraad strekt en één exemplaar per boot. Wij vragen u de box schoon en onbeschadigd terug te geven. Indien dit niet het geval is, zullen kosten in rekening worden gebracht. 

(Terug naar boven)

Algemene informatie

Gebied: 108 sq. miles (279.719. km.)
Bevolkingsaantal: 80.161
Officiele naam: Antigua
Hoofstad: St. John’s
Officiele taal: Engels
Religie: Christelijk
Bestuurlijk: British Dependent Territory
Industrie: Toerisme, bouw, lichte productie
Fooi: Indien de fooi niet is inbegrepen in de rekening is een som ter hoogte van 15-20% van het totaalbedrag gebruikelijk.
Valuta: De lokale munteenheid is de Oosterse Caribische dollar. De Amerikaanse dollar (USD) wordt vrijwel overal als betaalmiddel geaccepteerd..
Tijdsverschil: UTC/GMT -4 uur

Restaurants
Restaurants sluiten in de regel rond 11 uur 's avonds. Vele eetgelegenheiden bevinden zich in English Harbour en Falmout Harbour, vlak bij de basis Trappas (English Harbour).

Winkelen
Onze Antigua basis bevindt zich in een historische plaats, inclusief een museum gewijd aan admiraal Nelson, die zijn vloot ooit in English Harbour verborg. Vlak bij de basis vindt u enkele souvenirwinkels, een bank, een postkantoor, een bakker, bars, restaurants, twee duikscholen, een wasseretten, douches, busvervoer van St. John's, autohuur en taxi's. 

Hotels
Admiral’s Inn  (in de haven)
Antigua Yacht Club and Marina Resort (vlak bij de haven)
The Verandah Resort and Spa (Antigua)
Galley Bay Resort and Spa (St. Johns)
Trade Winds Hotel (St. Johns)
Anchorage Inn (St. Johns)

Excursies
Stingray City
Altijd al eens roggen willen aaien en voeren. In Stingray City kan de stingray in zijn natuurlijke habitat bewonderd en aangeraakt worden. Uw ervaren gids vertelt u graag alles over deze bijzondere dieren. Tevens kunt u hier snorkelen in een heus koraalrif temidden van kleurrijke vissen. De kalme, heldere en ondiepe wateren maakt het leuk en gemakkelijk voor iedereen. 

Devils Bridge
Deze 'brug' is een prachtig voorbeeld van erosie veroorzaakt door zeewater. Geologisch gezien is de Devil's Bridge een natuurlijk gewelf uit zacht en hard kalksteen, gevormd door de zee uit het Antigua massief, een steenlaag in het platte noordoostelijke punt van Antigua. De brug ontstond door een proces dat al eeuwen gaande is, waarbij de Atlantische golven een zacht deel van het kalksteen wegslaan.

Shirley Heights
Het meest beroemde uitzicht op het prachtige eiland Antigua, dat is zonder meer het uitkijkpunt bij Shirley Heights. Gelegen in de nationaalparken, met blik op English en Falmouth Harbour, ziet u op heldere dagen vanaf deze panorama in het zuiden Guadeloupe liggen en in het zuidwesten Montserrat met zijn nog altijd actieve vulkaan. Shirley Heights Lookout is bovendien de locatie waar sinds 25 jaar elke zondag het "grootste en beste" feest van het eiland plaatsvindt. 

Elektriciteit, telefoon en muziek

Elektriciteit
Het standaard voltage op alle jachten is 12 volt. De elektriciteit in Antigua bedraagt 220 volt.

Mobile phones
Een mobiele telefoon is naar wens gratis beschikbaar. Wij verlangen van u een borg ter hoogte van 200 Amerikaanse dollar. U betaalt enkel voor de uitgaande telefoongesprekken, die minstens de helft minder kosten dan internationaal op roaming. Binnenkomende gespreken zijn in Antigua kosteloss. 

Muziek/iPods

Alle schepen zijn uitgerust met een radio en cd-speler. Indien u naar eigen muziek op uw iPod wilt luisteren, dient u over de juiste kabels te beschikken.

Activiteiten

Proviand

Deze bestemming biedt het gemak van onze online proviandservice! Laat The Moorings het rompslomp van het bevoorraden van uw jacht voor u regelen, met de hoogste kwaliteit in dranken, vers voedsel en non-food artikelen. Bestel complete pakketten of kies uit een uitgebreid à la carte menu van alles wat u nodig hebt om het bevoorraden van uw jacht makkelijk te maken. U kunt deze pakketten toevoegen wanneer u uw vaarvakantie met ons online afrekenend. U kunt daarna à la carte artikelen toevoegen of u kunt na het boeken terugkeren naar onze Online Winkel en later proviand regelen. Wij coördineren alles en garanderen dat alles aan boord van uw jacht is en klaar staat bij aankomst. Bekijk onze online winkel nu.

Watersport

Scubaduiken
Een zuurstoffles en gewichtengordel voor één persoon kost ongeveer 10 Amerikaanse dollar per dag. Een volledige uitrusting kort ongeveer 20 tot 30 Amerikaanse dollar per persoon per dag. U vindt op het eiland enkele duikscholen, waaronder:
Aquanaut: 268-770-0729
Jolly Dive: 268 462 8305
Indigo Divers Antigua: 268 562-3483

Snorkelen
The Moorings voorziet u van snorkeluitrusting (zwemvliezen, masker en snorkel). Controleer van tevoren de beschikbaar van de artikelen voor kinderen. Uiteraard mag u ook gewoon uw eigen snorkeluitrusting mee aan boord nemen.

(Terug naar boven)

Banken, geldwissel en postkantoor

Valuta
Antigua hanteert een zogenoemd dubbel valutassysteem. De Oostelijk Caribische dollar (ECD) is de lokale valuta en wordt overal in Antigua als geldig betaalmiddel gebruikt. De Amerikaanse dollar (USD) wordt daarnaast echter bijna overal geaccepteerd, ondanks het feit dat wisselgeld vaak in Caribische dollars wordt uitbetaald. Alle eilanden accepteren Amerikaanse dollars, enkel Anguilla, St Kitts, Nevis, St. Vincent, St. Lucia, Grenada, Montserrat, Dominica en Antigua accepteren Oostelijk Caribische dollars. Winkels voorzien goedkopere artikelen vaak van een prijs in ECD, terwijl goederen vanaf 50 euro met Amerikaanse dollars worden geprijsd. In Nelson's Dockyard bevindt zich een bank. Pinautomaten vindt u in St. John's. Banken in St. John's zijn geopend op werkdagen van 8 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags, op donderdag tot 1 uur 's middags. Pinautomaten staan 24 uur per dag tot uw beschikking. Creditkaarten worden in de meeste grotere plaatsen en restaurants als geldig betaalmiddel geaccepteerd (maar er kunnen wel extra kosten in rekening worden gebracht). 

Creditkaart 
De meeste ondernemingen in Antigua accepteren visa en mastercard. American Express wordt in de Cariben nauwelijks gebruikt. 

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Reisverzekering
Bij The Moorings kunt u een heldere en complete reisverzekering afsluiten, die u alle zorgen wegneemt. Indien u beschikt over uw eigen verzekering, controleer dan of alle bestemmingen en activiteiten worden gedekt, zoals u deze van plant tijdens uw vakantie met The Moorings.

Vaccinatie and besmettelijke ziekten
Antigua is gewoonlijk vrij van besmettelijke ziekten.

(Terug naar boven)

Vanaf

Wordt geladen...